ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΑΝΑΠΝΟΗ

Η άσχημη αναπνοή αν δεν οφείλεται σε σοβαρά οδοντιατρικά προβλήματα, τότε θα οφείλεται στην ξηροστομία, στην συνεχή αναπνοή από το στόμα ή στην μειωμένη παραγωγή σάλιου στο στόμα.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΧΗΜΗ ΑΝΑΠΝΟΗ

Αν παρόλο που θεωρείται τον εαυτό σας επιμελή στην στην καθημερινή σας στοματική υγιεινή η αναπνοή σας μυρίζει ακόμη τότε ακολουθείστε κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές:

– Βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα. Το βράδυ να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα.

– Χρησιμοποιείτε καθημερινά οδοντικό νήμα (κερωμένο) ή μεσοδόντια βουρτσάκια ώστε να αφαιρείτε τυχόν υπολείμματα τροφών ανάμεσα στα δόντια.

– Βουρτσίζετε και την γλώσσα σας καθώς εκεί φωλιάζουν πολλά μικρόβια.

– Αλλάζετε την οδοντόβουρτσα σας κάθε 2 περίπου μήνες.

– Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας ανά 6 μήνες για έλεγχο, καθαρισμό και φθορίωση των δοντιών σας.

– Πίνετε άφθονη ποσότητα νερό μέσα στην ημέρα για να νικήσετε την ξηροστομία. Επίσης μασήστε μια τσίχλα (χωρίς ζάχαρη) για να παράγετε περισσότερο σάλιο.

– Βάλτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, καθώς όπως έχει αποδειχτεί, η συγκεκριμένη βιταμίνη εξουδετερώνει τα βακτήρια και καταπολεμά την κακοσμία της στοματικής κοιλότητας, όπως πορτοκάλια, ακτινίδια, πιπεριές, κ.α.

– Φάτε γιαούρτι, καθώς σύμφωνα με μελέτες η τακτική κατανάλωσή του βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων και στην οριστική λύση του προβλήματος.

– Για άμεση λύση, μασήστε λίγο μαϊντανό, σπόρους μάραθου ή πιπιλίστε ένα ξυλάκι κανέλας. Θα νικήσετε στο λεπτό την δυσάρεστη αναπνοή.

ΠΗΓΗ: dentalalert.gr